Βερολίνο – Δρέσδη

5 ημέρες

Εκδρομή στo Βερολίνο και στη Δρέσδη, Χριστούγεννα 2021

ταξίδι στην πιο ανατρεπτική πόλη.. απευθείας πτήσεις της Αegean Airlines + διαμονή μόνο στο κέντρο + έλληνας συνοδός μόνιμος κάτοικος Βερολίνου + αναβαθμισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – TIER GKARNTEN – ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΠΟΤΣΝΤΑΜ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ – ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ – ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ SS/GESTAPO – ΔΡΕΣΔΗ
Αν θέλεις να γνωρίσεις τις πιο αξιόλογες πόλεις της Ευρώπης, το Βερολίνο δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα σου. Η πόλη είναι κάτι περισσότερο από ιστορία. Είναι τέχνη, δημιουργία, βιομηχανία, πολιτισμός, εξέλιξη, φτωχή και παράλληλα ακραία χλιδάτη. Θα βρεις ενδιαφέροντα αξιοθέατα, σημαντικά μουσεία όπως αυτό της Περγάμου, τεχνολογία, τεράστια εμπορικά κέντρα, καλό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή. Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα από τα παραπάνω αλλά παράλληλα αφήνουμε χρόνο για να κάνετε τις επισκέψεις που σας ταιριάζουν πάντα με τη δική μας καθοδήγηση. Οι 2 ημερομηνίες των ταξιδιών που ετοιμάσαμε είναι ιδανικές γιατί θα ζήσετε, εκτός των άλλων, μια υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα, χωρίς πολυκοσμία και με προσιτές τιμές. Με απευθείας πτήσεις, κεντρικά ξενοδοχεία, σωστό πρόγραμμα και τον Κωνσταντίνο τον τοπικό σου φίλο, Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου, δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, εσύ απλά ετοίμασε βαλίτσα και καλό ταξίδι..

Αναχώρηση 22/12 

Γνωρίστε τo Bερολίνο μαζί μας γιατί προσφέρουμε..

 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα
 • εξασφαλισμένες θέσεις στις απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
 • δυνατότητα διαμονής σε ένα από τα 3 επιλεγμένα value for money ξενοδοχεία που σας προσφέρουμε, μόνο στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή Mitte
 • πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας
 • καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
 • ελληνόφωνο τοπικό συνοδό, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου
 • έλεγχο τήρησης των υγειονομικών κανόνων
 • αναβαθμισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση

1η ημέρα:
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΝIGHT WALK

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Στην άφιξή στο αεροδρόμιο, μας περιμένει ο Κωνσταντινος, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου ο οποίος θα είναι μαζί μας συνεχώς και θα φροντίσει να πάρουμε μια αξέχαστη εμπειρία από την όμορφη πόλη. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Το βράδυ περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ‘‘Ηackesche Hofe’’ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια.

2η ημέρα:
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - TIER GKARNTEN - ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους, σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν. Ακολουθεί μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις του ταξιδιού μας, αυτή στο περίφημο “νησί των μουσείων“ ένα συγκρότημα μουσείων κυριολεκτικά σε ένα νησί στον ποταμό Σπρέε, στο κέντρο της πόλης, με πιο δημοφιλές το γνωστό Μουσείο της Περγάμου.

3η ημέρα:
ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ - ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ SS/GESTAPO

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό Πότσνταμ όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β΄. Αφού περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα (όπως η γέφυρα των κατασκόπων) αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του ποταμού Χάβελ, φτάνουμε στην πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, στα 26 χλμ νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής, ιστορίας ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

4η ημέρα:
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΗΣ ΣΑΞΩΝΙΑΣ (προαιρετική)

Αν θέλετε να γνωρίσετε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας, ελάτε σήμερα μαζί μας σε μια ημερήσια εκδρομή στη “Φλωρεντία του Βορρά”, στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας, την Δρέσδη. Η πόλη έχει μακρά ιστορία ως κύρια κατοικία για τους βασιλείς της Σαξονίας. Στις 13 Φεβρουαρίου του 1945 η αριστοκρατική πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων. Μετά τον πόλεμο, κατάφερε να γίνει σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και πολλά ιστορικά κτίρια ανοικοδομηθηκαν, σε σύγχρονη γραμμή για να φτάσει σήμερα να εκπέμπει την αρχική της λάμψη!

5η ημέρα:
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πάρτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ζήστε το Βερολίνο με τον τρόπο που επιθυμείτε εσείς. Ο τοπικός σας φίλος είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. To μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES.
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο + χειραποσκευή 8 κιλών + 1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο
 • διαμονή για 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
 • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδός εκδρομής
 • Ειδικό Πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες.

22/12

Park Inn Alexanderplatz 4* κέντρο – 200 μ από Bahnhof

 • Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο: 345€
 • Τιμή παιδιού 4- 12 ετών: 185€
 • Tιμή Μονόκλινου: 480€

Leonardo Mitte 4* κέντρο -255 μ από Oranienburger

 • Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο: 410€
 • Τιμή παιδιού 4- 12 ετών: 185€
 • Tιμή Μονόκλινου: 590€

Eurostars Berlin 5* κέντρο – 158 μ από την Friedrichstrasse

 • Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο: 475€
 • Τιμή παιδιού 4- 12 ετών: 185€
 • Tιμή Μονόκλινου: 720€

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή