Βερολίνο

5 ημέρες

 

Tαξίδι στην πιο ανατρεπτική πόλη..

με απευθείας πτήσεις της RYANAIR, διαμονή μόνο στο κέντρο & νέο ανανεωμένο πρόγραμμα!

Αν θέλεις να γνωρίσεις τις πιο αξιόλογες πόλεις της Ευρώπης, το Βερολίνο δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα σου. Η πόλη είναι κάτι περισσότερο από ιστορία. Είναι τέχνη, δημιουργία, βιομηχανία, πολιτισμός, εξέλιξη, φτωχή και παράλληλα ακραία χλιδάτη. Θα βρεις ενδιαφέροντα αξιοθέατα, σημαντικά μουσεία όπως αυτό της Περγάμου, τεχνολογία, τεράστια εμπορικά κέντρα, καλό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα από τα παραπάνω αλλά παράλληλα αφήνουμε χρόνο για να κάνετε τις επισκέψεις που σας ταιριάζουν πάντα με τη δική μας καθοδήγηση. Με απευθείας πτήσεις, κεντρικά ξενοδοχεία, σωστό πρόγραμμα και τον Κωνσταντίνο τον τοπικό σου φίλο, Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου, δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, εσύ απλά ετοίμασε βαλίτσα και καλό ταξίδι..

 

  Γνωρίστε το Βερολίνο μαζί μας γιατί προσφέρουμε..

 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα
 • Εξασφαλισμένες θέσεις στις απευθείας πτήσεις της RYANAIR
 • Δυνατότητα διαμονής σε κεντρικά ξενοδοχεία που σας προσφέρουμε, στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή Mitte
 • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας
 • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
 • Ελληνόφωνο τοπικό συνοδό, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου
 • Έλεγχο τήρησης των υγειονομικών κανόνων

1η ημέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ – TIERGARTEN –  ΝIGHT WALK

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Στην άφιξή στο αεροδρόμιο, μας περιμένει η Συνοδός της εκδρομής, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου  η οποία θα φροντίσει να πάρουμε μια αξέχαστη εμπειρία από την όμορφη πόλη. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και θα ξεκινήσουμε τη πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους, σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε τη στήλη της Νίκης και το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν. Τα δημόσια πάρκα και κήποι του Βερολίνου δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 2.500. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς πού θα πρωτοπάει. Μια πρώτη διαλογή με γεωγραφικά κριτήρια λέει ότι το «πράσινο» διαμάντι του Mitte είναι το Tiergarten, με τον Ζωολογικό Κήπο, τις γωνιές για μπάρμπεκιου, πικνίκ και τις καλοκαιρινές λίμνες. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια.

Το βράδυ θα περιηγηθούμε στην Alexanderplatz με το παγκόσμιο ρολόι, το συντριβάνι του Ποσειδώνα και τον επιβλητικό τηλεοπτικό πύργο του Βερολίνου. Όσοι επιθυμούν μπορούν συνεχίσουν την νυχτερινή τους περιήγηση στο διάσημο Ice Bar Berlin. Τυλιχτείτε πρώτα με τα παρεχόμενα μπουφάν και γάντια για να σας κρατήσουν ζεστούς και μπείτε σε μια παγωμένη χώρα των θαυμάτων (εισοδος με 3 ποτά 25 ευρώ). Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο street food event το οποίο διοργανώνεται κάθε Πέμπτη στο Markthalle Neun, στην περιοχή Kreuzberg, όπου οι ειδικοί του street food του Βερολίνου συγκεντρώνονται για να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα φαγητά και ποτά από τη Γερμανία και όχι μόνο.

2η ημέρα : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για ξενάγηση της πόλης.  Θα ξεκινήσουμε με μια από τις σημαντικότερες  επισκέψεις του ταξιδιού μας, αυτή στο περίφημο “νησί των μουσείων“. Ενα συγκρότημα μουσείων κυριολεκτικά σε ένα νησί στον ποταμό Σπρέε, στο κέντρο της πόλης, με πιο δημοφιλές το γνωστό Μουσείο της Περγάμου, τον καθεδρικό ναό αλλά και μια νέα, δυναμική άφιξη στη μουσειακή σκηνή του Βερολίνου, το Humboldt Forum το οποίο στεγάζεται στο Ανάκτορο του Βερολίνου, δηλαδή σε ένα κτίριο με ιστορία ταραγμένη όσο και η ίδια η πόλη. Κύρια κατοικία της δυναστείας Hohenzollern, καταστράφηκε από τους Ανατολικογερμανούς, για να ανακατασκευαστεί και να εγκαινιαστεί τον περασμένο Ιούλιο ως ένα μουσείο που εστιάζεται στη μη ευρωπαϊκή τέχνη: τις μάσκες από το Καμερούν, τα φιλντισένια αντικείμενα από τη Ναμίμπια, τα θρησκευτικά τελετουργικά της Ινδίας και τις ιαπωνικές ιεροτελεστίες του τσαγιού. Το μουσείο της Περγάμου από την άλλη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Προφανώς, ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε το τμήμα των ελληνικών εκθεμάτων, όπου δεσπόζουν η αγορά της Αρχαίας Μιλήτου και ο βωμός της Περγάμου. Θα επισκεφτούμε το νεο χωρο, το <Πανόραμα Περγάμου>, οπου πλέον μία από τις πιο μεγάλες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών μ’ έναν ειδικό συναρπαστικό τρόπο: η πλέον σύγχρονη Τεχνολογία στα χέρια και στα πόδια μας με υπερσύγχρονα μέσα 3D!

Προεραιτικά, αν το επιτρέπει ο καιρός, θα σας προτείναμε να μας ακολουθήσετε και να απολαύσετε μια χαλαρωτική κρουαζιέρα με σκάφος στο Βερολίνο και εξερευνήστε τα κυριότερα σημεία της πόλης από το νερό, Ακούστε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη γερμανική πρωτεύουσα και απολαύστε ένα ελαφρύ γεύμα στο σκάφος, Δείτε την κυβερνητική περιοχή, το παλάτι Bellevue και τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου

Ο χρόνος μετά είναι στη διάθεσή σας. Με την καθοδήγηση του συνοδου, δείτε ατομικά τα μέρη που σας ενδιαφέρουν. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους, σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε τη στήλη της Νίκης και το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν. Τα δημόσια πάρκα και κήποι του Βερολίνου δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 2.500. Γι’ αυτό είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς πού θα πρωτοπάει. Μια πρώτη διαλογή με γεωγραφικά κριτήρια λέει ότι το «πράσινο» διαμάντι του Mitte είναι το Tiergarten, με τον Ζωολογικό Κήπο, τις γωνιές για μπάρμπεκιου και πικνίκ, και τις λιμνούλες που μετατρέπονται σε πίστες για ice-skating τους χειμερινούς μήνες.

Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendamm, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendamm. Οι Galeries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Εναλλακτικά θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε ένα από τα τρία αξιοθέατα αναψυχής του Βερολίνου και ζήστε στιγμές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το SEA LIFE Berlin, το Berlin Dungeon και το Το Madame Tussauds Berlin αλλά και το Berlin Story Bunker όπου μπορείτε να βυθιστείτε στην πολυτάραχη ιστορία της πόλης σε ένα πραγματικό καταφύγιο από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η ξενάγηση μέσα στο καταφύγιο έκτασης 6500 τετραγωνικών μέτρων αναπαράγει μερικά από τα διαβόητα γεγονότα στη γερμανική ιστορία που οδήγησαν στην αυτοκτονία του Χίτλερ

3η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ – ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ CHARLOTTENBURG – ΠΟΤΣΝΤΑΜ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ – ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ (Προαιρετική Εκδρομή)

 

Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Μη διστάσετε να πάρετε πληροφορίες από τον τοπικό σας φίλο! Εναλλακτικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε στην ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στο ιστορικό Πότσνταμ όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β΄, έχοντας κάνει πρώτα μια στάση στο Charlottenburg με το βαρύ βασιλικό παρελθόν, όπου ξεχωρίζει ο μπαρόκ – και πολύ τουριστικός – κήπος του παλατιού Schloss Charlottenburg. Εδώ δεν θα κάνετε απλώς μια βόλτα στη φύση, αλλά και μια ανασκόπηση στην ιστορία της κηποτεχνίας και της αρχιτεκτονικής τοπίου των τελευταίων 300 χρόνων. Επειτα από μια αξέχαστη ξενάγηση θα περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα (όπως η γέφυρα των κατασκόπων) αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του ποταμού Χάβελ, φτάνουμε στην  πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, στα 26 χλμ νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής, ιστορίας ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ένα ακόμη ορόσημο του Πότσνταμ, είναι η Ολλανδική συνοικία, χτισμένη μεταξύ 1733 – 1742 από τεχνίτες μετανάστες, καθώς και η ρώσικη συνοικία με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και τους γραφικούς κήπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ – SCHEUNENVIERTEL –  DDR MUSEUM

 

Μετά το πρωινό, θα περιηγηθούμε στη συνοικία Scheunenviertel, που σημαίνει κυριολεκτικά “η γειτονιά των αχυρώνων” και κατοικήθηκε κυρίως από εβραίους από το 1737 και μετά, στο βερολίνο. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής χτυπήθηκαν όσο κανείς από τη μιζέρια, τη φτώχεια, τις ταπεινώσεις και τις εφόδους της χιτλερικής αστυνομίας πριν από την “Τελική λύση”. Ομως ακόμη και σήμερα, η συνοικία μαρτυρά τον πολιτιστικό πλούτο της εβραικης κοινότητας που έζησε εκεί πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περιοχή δε θυμίζει σε τίποτα το υπόλοιπο Βερολίνο με τους φαρδεις και ατέλειωτους δρόμους που μπορεί κανείς να διασχίσει και με ποδήλατο. Στη γειτονια Scheunenviertel, αντίθετα, οι δρόμοι είναι στενοί και δαιδαλώδεις. μικροί κήποι ξεφητρώνουν εδώ και εκεί. Τα κτήρια έχουν δύο-τρεις ορόφους το πολύ ενώ τα περισσότερα διαθέτουν εσωτερικές αυλές, γεμάτες, παλαιότερα, από μικρές βιοτεχνίες γούνας και σιδήρου.

Σήμερα το Scheunenviertel είναι μια πολυσύχναστη περιοχή, με παλιά οικιστικά κτίρια και γκαλερί τέχνης να περιβάλλουν την πλατεία Rosa-Luxemburg-Platz, όπου ο αναπαλαιωμένος χώρος παραστάσεων Volksbühne παρουσιάζει παραγωγές πειραματικού θεάτρου. Σε μικρή απόσταση, ο κινηματογράφος του 1929 Babylon προβάλλει ταινίες σινεφίλ και φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Πλήθη κόσμου κατακλύζουν τα υπαίθρια καφέ και μπαρ στις αυλές του συγκροτήματος Hackesche Höfe μέρα και νύχτα, ενώ στους κοντινούς δρόμους υπάρχουν μοντέρνες μπουτίκ.

Στη συνέχεια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο της Λαοκρατικής Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR Museum), ένα καταπληκτικό μουσείο αφιερωμένο στο παρελθόν της πόλης με επίκεντρο τη ζωή στην ανατολική πλευρά, το οποίο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη  είου συμπεριλαμβάνεται και μια μεγάλη συλλογή από μοτοσυκλέτες που φτιάχνονταν στην ανατολική Γερμανία.

5η ημέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Παίρνοντας ένα καλό πρωινό, θα έχουμε λίγο χρόνο για μια τελευταια βολτα στη πολη του Βερολίνου. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις…

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

Περιλαμβάνονται:

 • Aεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25εκ) και μία χειραποσκευή 10kg ανά άτομο (55x40x20εκ)
 • Διαμονή για 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε  με πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα & προαιρετικές δραστηριότητες
 • Δημοτικοί φόροι πόλεως
 • Προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ: 60€ ενήλικας, 40€ παιδί

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή