ΚΑΪΡΟ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΦΑΓΙΟΥΜ με 1075€ / ανά άτομο

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή από Θεσσαλονίκη & κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή από Αθήνα

Διάρκεια: 7, 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα, Παρασκευή
Αναχωρήσεις από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού :Ομαδικά ταξίδια

Κάιρο – Αλεξάνδρεια

Ταξιδεύουμε στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο των Φαραώ. Από τα ανεπανάληπτα φαραωνικά μνημεία και τους ισλαμικούς ναούς, μέχρι το απόκοσμο τοπίο της ερήμου και τον ανεπανάληπτο Νείλο, η Αίγυπτος είναι ολόκληρη ένα απέραντο αξιοθέατο.

Oκτώβριος 2023 – Μάρτιος 2024 | Κάθε Εβδομάδα με επίσημο διπλωματούχο Ελληνόφωνο ξεναγό

 • Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή – 7, 8 ημέρες
 • Με πτήσεις EGYPT AIR & AEGEAN για Κάιρο από Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Κάιρο

Καλώς ήρθατε στο Κάιρο την πρωτεύουσα της Αιγύπτου και την πόλη των χιλίων μιναρέδων! Ένας μαγευτικός προορισμός, γεμάτος εικόνες, περιπέτεια και πολύ μυστήριο, που μένει ανεξίτηλος για πάντα στη μνήμη. Η μεγαλύτερη πόλη του Αραβικού κόσμου και της Αφρικής βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του Νείλου και ιδρύθηκε το 969 μ.Χ., ενώ συνδυάζει μοναδικά τον αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου με τη σύγχρονη ζωή. Το Κάιρο διαθέτει τεράστιο πλούτο ιστορίας. Έτσι, επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν ανεπανάληπτα μνημεία, όπως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, τις επιβλητικές Πυραμίδες, αλλά και τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.

Αλεξάνδρεια

Η δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου με έντονο το ελληνικό στοιχείο! Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και βρίσκεται στα δυτικά του δέλτα του Νείλου, ενώ ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης, είναι η γενέτειρα πόλη του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη. Κατά την αρχαιότητα η Αλεξάνδρεια ήταν το σπουδαιότερο λιμάνι και πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Ακόμη, στην ακμή της έγινε σταυροδρόμι πολιτισμών, γνωστή ως ο φάρος της διανόησης, για τη Μέση Ανατολή. Είναι πλέον διάσημη για τη βιβλιοθήκη και τον Φάρο της, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, χτισμένο στο ομώνυμο νησί.

1η μέρα: Πτήση για Κάιρο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Κάιρο – Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα (ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα)
Μετά από το πρωινό γεύμα,  ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3
3η ημέρα: Κάιρο – εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα
Μετά το πρωινό,  ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης καθώς και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας ενώ στην συνέχεια καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.  Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Κάιρο – Σινταντέλ – Παλιό Κάιρο – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
Πρωινό και η ημέρα μας ξεκινά με το μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλυ καθώς και το τζαμί του Σουλτάν Χασαν, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1356 – 1360 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο  Παλαιό Κάιρο που συνδέεται και με το ελληνικό στοιχείο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, στον χώρο όπου φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος, οι κρύπτες των πατριαρχών Αλεξανδρείας και το ελληνικό νεκροταφείο του Καΐρου. Επίσης, εκεί βρισκόταν η Βαβυλών της Αιγύπτου, όπου κατέφυγε η Αγία Οικογένεια, για να σώσει το Θείο Βρέφος από τη σφαγή του Ηρώδη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC). Το νέο σπίτι των Φαραώ. Η αίθουσα που φιλοξενεί τις βασιλικές μούμιες έχει σχεδιαστεί ώστε ο επισκέπτης να νιώθει πως βρίσκεται σε έναν πραγματικό βασιλικό τάφο. Ακόμη και η επιγραφή στην οροφή είναι ίδια με εκείνη των αυθεντικών ταφικών μνημείων ενώ δεν εκθέτει μόνο τις μούμιες, αλλά και όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν.
5
5η ημέρα: Κάιρο – προαιρετική εκδρομή στη Μέμφιδα Σακκάρα
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε την περίφημη αλαβάστρινη σφίγγα και τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ.
6
6η ημέρα: Κάιρο – ελεύθερη ημέρα
Μετά το πρωινό έχετε ελεύθερη ημέρα να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πρωτεύουσας της Αιγύπτου.
7
7η ημέρα: Κάιρο – Διαμονή στη Όαση Φαγιούμ
Πρωινό και αναχώρηση για το μυστικό της Αιγύπτου, την όαση Φαγιούμ. Σε απόσταση 2 ωρών από το Κάιρο φθάνουμε στο πολύχρωμο χωρίο Tunis, με θέα τη λίμνη Qarun. Θα απολαύσουμε βόλτα με φελούκες και θα παρατηρήσουμε τα σπάνια είδη πουλιών της περιοχής. Ακολουθεί επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικών όπου θα μάθουμε όλα τα μυστικά της τέχνης. Διαμονή σε ειδικά διαμορφωμένες τέντες της περιοχής. Δείπνο.
8
8η ημέρα: 4X4 Jeep Safari Όαση Φαγιούμ – Κάιρο – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για JEEP SAFARI στους αμμόλοφους του Wadi El Rayan, ένα προστατευμένο Εθνικό Πάρκο που αποτελείται από τεχνητές λίμνες, οι οποίες δημιουργούν καταρράκτες που θεωρούνται μεταξύ των μεγαλύτερων της Αιγύπτου. Εδώ βρίσκεται η ‘’Κοιλάδα των Φαλαινών’’, μια εντυπωσιακή συλλογή από απολιθώματα και οστά φαλαινών στην πρωιμότερη μορφή τους, που είναι το αρχαιοκήτη, είδος που έχει εξαφανιστεί. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ασυνήθιστο βουνό Al Mudawara το οποίο βρίσκεται δυτικά της λίμνης Al Fayoum. Μοιάζει περισσότερο με βραχώδες σχηματισμό παρά με αληθινό βουνό.  Συνέχεια έχει η Magic Lake. Ονομάζεται έτσι γιατί τα μαγευτικά νερά της αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχεται. Μετά το γεύμα. επιστροφή στο Κάιρο και στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

 • Στην 7 ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται  η 6η ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 200 €
 • Διαμονή στο Κάιρο για 5 ή 6 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Διαμονή σε ειδικά διαμορφωμένες τέντες (camp) στην Όαση Φαγιούμ με ημιδιατροφή.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχαιολογικό μουσείο, Πυραμίδες Γκίζας, Σφίγγα, με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Ξενάγηση Σινταντέλ – Παλιό Κάιρο – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Καΐρου με πολυτελή πούλμαν
 • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός ελληνόφωνος
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με καλύψεις COVID-19 – Basic
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα Αιγύπτου 30 ευρώ  (πληρωτέα τοπικά)
 • Φιλοδωρήματα 5 ευρώ ανά ημέρα (πληρωτέα τοπικά)
 • Είσοδος μέσα στην Πυραμίδες
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Σημειώσεις:

 • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι κοστολογημένες με ελάχιστη συμμετοχή 7 ατόμων ανά αναχώρηση. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες θα υπάρξει και η ανάλογη επιβάρυνση τιμής.
 • Το Νέο Grand Egyptian Museum είναι προγραμματισμένο να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του. Σε περίπτωση που ανοίξει στην ώρα του θα επισκεφθούμε αυτό αντί για το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού και η τιμή θα αυξηθεί κατά 15 € το άτομο
 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Αίγυπτο
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
 • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως
 • *Ο τιμοκατάλογος δεν ισχύει για τα διαστήματα 22/12/23-05/01/24 , 14-18/03/24, 29/03-05/04/24 Σε αυτά τα διαστήματα υπάρχουν ειδικοί τιμοκατάλογοι.*

Τιμές & Παροχές

Αναχ. Ξενοδοχείο Τελική Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο Επίβ. Μον/ίνου
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή ΟΚΤ23-ΑΠΡ 24 Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Όαση Φαγιούμ  7 ημέρες (με Ολοήμερη ξενάγηση Καΐρου με γεύμα, Ξενάγηση Σινταντέλ – Παλιό Κάιρο – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού & εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα, διανυκτέρευση στην όαση Φαγιούμ με ημιδιατροφή) RED -5- Golden Tulip Flaminco 4* 1075 € 270 €
Movenpick Media City 5* 1145 € 290 €
Crowne Plaza Arkan 5*Deluxe 1235 € 380 €
Cairo Sheraton 5* Deluxe 1365 € 495 €
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή ΟΚΤ23-ΑΠΡ 24 Κάιρο – Αλεξάνδρεια  8 ημέρες (με Ολοήμερη ξενάγηση Καΐρου με γεύμα, Ξενάγηση Σινταντέλ – Παλιό Κάιρο – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού & εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα, διανυκτέρευση στην όαση Φαγιούμ με ημιδιατροφή) RED -7- Golden Tulip Flaminco 4* 1135 € 355 €
Movenpick Media City 5* 1195 € 375 €
Crowne Plaza Arkan 5*Deluxe 1335 € 490 €
Cairo Sheraton 5* Deluxe 1495 € 625 €
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ (Κάτω των 12 ετών) – 15 % Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο Belly dance & Tanoura με το πολυτελές Nile Maxim 5* Dlx ή παρόμοιο – Κόστος 60 € κατά άτομο Προαιρετικό Βεδουίνικο Δείπνο με fireshow στην έρημο – Κόστος 55 € κατά άτομο *Επιβάρυνση εσωτερικού δρομολογίου από Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο ή λοιπά ελληνικά αεροδρόμια 180 € ανά άτομο
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

Ενδεικτικές πτήσεις Egypt Air από/προς Αθήνα:

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 13.15 – 15.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.15 – 22.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 13.15 – 15.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 16.05-18.05
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 13.15 – 15.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.10-12.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 19.05-20.55
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 16.05-18.05
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 19.05-20.55
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.10-12.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 19.05-20.55
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.15 – 22.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.15-01.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.15-15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.15-01.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.10-12.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.15-01.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 16.05-18.05

Ενδεικτικές πτήσεις Aegean από/προς Αθήνα:

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 07.05-09.00
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.05-22.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 07.05-09.00
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.00-12.10
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 07.05-09.00
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 04.00-06.00
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 17.15-19.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.00-12.10
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 17.15-19.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 04.00-06.00
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 17.15-19.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.05-22.15
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.15-01.10
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 16.05-18.05
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.55-01.50
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 04.00-06.00
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.55-01.50
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 10.00-12.10
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ 23.55-01.50
ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ 20.05-22.15
 • *Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή