Μπενελούξ

Εδώ που τα παραμύθια ζωντανεύουν!!!
6 ημέρες

Μπενελούξ – Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά 2021 – 22

H Μπενελούξ (Benelux) ήταν μια οικονομική συνεργασία μεταξύ γειτονικών χωρών όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Το όνομα της συνεργασίας προέκυψε από τα αρχικά της κάθε χώρας μέλους . Εμείς θα γνωρίσουμε τις δύο από αυτές , το Βέλγιο και την Ολλανδία και θα θαυμάσουμε τις παραμυθένιες πόλεις , την γραφική ύπαιθρο αλλά και την καθημερινή χωή των κατοίκων.

1η ημέρα:
Πτήση για Μάαστριχτ - Βρυξέλλες

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στην υπέροχη πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μάαστριχτ μία από τις ολλανδικές πόλεις που οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη της χώρας. Πρώτη μας στάση στην πόλη του Μάαστριχτ είναι η περιβόητη κόκκινη εκκλησία που όμοια της δεν θα συναντήσετε.

2η ημέρα:
Εδώ που τα παραμύθια ζωντανεύουν !!! Γάνδη - Μπρύζ - Βρυξέλλες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα επιστροφή στις Βρυξέλλες.

3η ημέρα:
Βρυξέλλες - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ

Η Ολλανδική Χρυσή εποχή του Βερμέερ μια αξέχαστη εμπειρία. Πρωινό και έτοιμοι να γνωρίσουμε το όμορφο Ντελφτ. Αναχώρηση για μια πόλη γεμάτη πολιτισμό, παραδόσεις και ένα φανταστικό δίκτυο καναλιών. Το Ντέλφτ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα και πρόσβαση από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», την Χάγη.

4η ημέρα:
Άμστερνταμ. Εκεί που ανθίζουν οι τουλίπες…

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας, βρίσκεται επί της πλατείας Νταμ και αρχικά χτίστηκε σαν Δημαρχείο. Στην συνέχεια έγινε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική οικογένεια. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Οικία – Μουσείο του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη Ρέμπραντ. Στη συνέχεια θα δούμε το Νομισματοκοπείο και το μέγαρο των Σιδηροδρόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400 και αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης και το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (την Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Centraal. Το μουσείο περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο εκθέματα εκ των οποίον μόνο οχτώ χιλιάδες εκτίθενται.

5η ημέρα:
Μάρκεν - Βόλενταμ - Άμστερνταμ. Μοναδική εξόρμηση στην επαρχία.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Εργοστάσιο Ξύλινων Υποδημάτων για να μάθουμε πως ένα κομμάτι ξύλου από λεύκα μπορεί να γίνει ένα άνετο τσόκαρο. Το εργοστάσιο έχει και αναμνηστικά όπου μπορείτε να προμηθευτείτε για να θυμάστε την εμπειρία. Στη συνέχεια θα δούμε ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης τον φάρο Paard van Marken που χρονολογείτε από το 1893.

6η ημέρα:
Άμστερνταμ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας στην πόλη του Άμστερνταμ ως την ώρα της επιστροφής.

 • Η πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς στίς Βρυξέλλες
 • Το ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας Μπρύζ
 • Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen στο ΄Άμστερνταμ
 • τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια  στο Μάρκεν

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Aegean
 • Δυο ( 02 ) διανς/σεις στις Βρυξέλλες στο ξενοδοχείο Brussels Marriott Hotel Grand Place 4*sup και Τρείς ( 03 ) διανς/εις στο Άμστερνταμ Leonardo Royal Hotel Amsterdam 4* /XO Coutoure 4*
 • Μπουφέ πρωινό
 • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης / Ειδικά ασφαλιστήρια που σας «εξασφαλίζουν» στην υγειονομική περίοδο που διανύουμε
 • Ειδική ασφάλεια covid

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι εισόδων πόλεων περίπου 20€ το άτομο (πληρωτέα στα ξενοδοχεία )
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

23/12 & 29/12

Βρυξέλλες: Brussels Marriott Hotel Grand Place 4*sup

Άμστερνταμ: Leonardo Royal Hotel Amsterdam 4* /XO Coutoure 4*

 • Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο: 695€
 • Τιμή παιδιού έως 12 ετών: 545€
 • Tιμή Μονοκ: 985€

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή