• Παράλια Μικράς Ασίας

  Πάσχα ’24 | 5 ημέρες

   

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  Αϊβαλί – Τσανάκαλε – Σμύρνη – Αρχαία Έφεσος – Πέργαμος – Κιουσάντασι – Φώκαια

  Ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, λουλουδιασμένες αυλές και πέτρινα σοκάκια, πόλεις μαγικές, φτιαγμένες από το υλικό των παραμυθιών, της Ιστορίας και του Αιγαίου. Το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις είναι τα χρώματα. Μια υπέροχα ασυνάρτητη αλληλουχία χρωμάτων να κορνιζάρει κάθε πέτρινο καλντερίμι που διασχίζεις έχοντας διαρκώς την αίσθηση ότι είσαι σε παραμύθι.

  Το πρόγραμμά μας είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα των ιστορικών αυτών περιοχών σε 5 ημέρες. Είμαστε ιδιαίτερα σίγουροι πως το πετύχαμε, άλλωστε το ταξίδι αυτό το πραγματοποιούμε από το 1988! τα ξενοδοχεία μας είναι μόνο 4*,5* και περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κράτηση και βαλίτσα..καλό σας ταξίδι!

   

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα και περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων και το κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE θα συνεχίσουμε για την Καλλίπολη. Περνάμε τα Δαρδανέλια και φτάνουμε στο Τσανάκαλε. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ομηρικής Τροίας. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Επιστρέφουμε στη συνέχεια στο Τσανάκαλε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την Σμύρνη. Στη διαδρομή μας, θα περάσουμε από το Αιβαλί, θα έχουμε χρόνο για να περιπλανηθούμε και να αποτυπώσουμε εικόνες, και θα συνεχίσουμε προς την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Κόκκινη Βασιλική. Θα καταλήξουμε στην πόλη της Σμύρνης όπου και θα έχουμε την επόμενη διανυκτέρευσή μας. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια και μετά το δείπνο μας ξεκούραση για να έχουμε αντοχές την επόμενη μέρα!

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην εκκλησία για παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας, στην Αγία Φωτεινή.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΦΩΚΑΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκέων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδινίου και Μαγνησίας. Μετά από μια στάση για καφέ, βόλτα και φωτογραφίες, θα πάρουμε τον δρόμο προς το Αιβαλί. Θα περιηγηθούμε στο Αϊβαλί, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα ακολουθήσει δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα έχουμε μια σύντομη στάση στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και αφού περάσουμε τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο στα σύνορα, φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 Περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για  άνετο και ασφαλές ταξίδι.
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (15€ / άτομο)

 Σημειώσεις:

 • Δηλώστε αν έχετε παρέα κατά την εγγραφή σας για να είστε και παρέα στο ταξίδι!
 • Δηλώστε τα στοιχεία της ταυτότητας / διαβατηρίου με την κράτησή σας για να μην καθυστερεί η διαδικασία στα σύνορα

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή