Από 429€,8 ημέρες,4 αναχωρήσεις στην “καρδιά” του Καλοκαιριού 23,30/07 & 06,13/08

Κάντε Κράτηση Τώρα

Με μια ματιά

Μην χάσετε ένα μοναδικό πρόγραμμα, που ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσιου, ενός σύγχρονου Αγίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει και συνδυάζει τις περιηγήσεις στη σύγχρονη περιοχή της Καππαδοκίας, αλλά και στην Άγκυρα και Προύσα. Μην ξεχνάτε, η ιστορία της Καππαδοκίας αρχίζει από το 1650 περίπου πριν από τη Γέννηση του Ιησού. Στην επίσκεψή μας θα ενημερωθούμε για τις κυριότερες πόλεις που αναπτύχθηκαν και υπάρχουν και σήμερα, για τα πετρομονάστηρα και τις σημαντικότερες εκκλησίες της περιοχής, δημιουργήματα τα οποία φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους μοναχούς που σχημάτιζαν ολόκληρες μοναστικές κοινότητες, έσκαβαν το βράχο κι έδιναν σ’ αυτόν τη μορφή εκκλησίας και πραγματικά θα διαπιστώσουμε γιατί αυτός ο τόπος είναι πραγματικά μοναδικός και μαγευτικός. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από την αρχή έως το τέλος για να δείτε με τον πληρέστερο τρόπο τις περιοχές με τον έμπειρο συνοδό μας και να διαμείνετε σε κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία με ημιδιατροφή.

FocusTravel Ensures:

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, όλα στο κέντρο και με όλες τις ανέσεις για μια ωραία και πολυτελή διαμονή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά εντός των ξενοδοχείων σε μπουφέ
 • Πολυτελή λεωφορεία για την εκτέλεση του προγράμματος, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για το ταξίδι σας
 • Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας, άριστος γνώστης των περιοχών, αλλά και της κουλτούρας των κατοίκων.
 • Μοναδικό πρόγραμμα που να σας εξασφαλίζει να δείτε τα αξιοθέατα με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.
 • Αναλυτική ενημέρωση για ότι πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση.

1η ημέρα:
Θεσσαλονίκη - Μπόλου ( 800 χλμ. )

Συγκέντρωση στα γραφεία μας, νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, περνάμε περιφερειακά της Κωνσταντινούπολης, και περνώντας από την τρίτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, περνώντας από την Ευρώπη στην Ασία, περνάμε έξω από τη Νικομήδεια, και φθάνουμε το βράδυ στο καταπράσινο Μπολού. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

2η ημέρα:
Μπόλου - Προκόπι ( 500χλμ. )

Πρόγευμα και ξεκινάμε για την Καππαδοκία. Περνώντας περιφερειακά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, κατευθυνόμαστε προς την Αλμυρή λίμνη, κάνοντας μία στάση για να περπατήσουμε πάνω στο αλάτι της λίμνης. Και φθάνουμε στην Καρβάλη, όπου επισκεπτόμαστε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που σήμερα είναι τέμενος.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, με προορισμό την πόλη της Μαλακοπής. Εκεί επισκεπτόμαστε την υπόγεια πολιτεία. Κατεβαίνοντας αρκετά μέτρα μέσα στη γη, ζούμε, φαντασιώνουμε τις συνθήκες ζωής των τρωγλοδυτών ανθρώπων, οι οποίοι ζούσαν εκεί. Συνεχίζουμε, φθάνοντας το βράδυ στο Προκόπι, Άγιος Προκόπιος, την καρδιά της Καππαδοκίας. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

3η ημέρα:
Προκόπι - Κόραμα - Σινασός - Νεάπολη - Άβανός ( 60 χλμ.)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη μοναδική Καππαδοκία. Πηγαίνουμε στο χώρο, όπου « κοιμήθηκε » ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Σινασό, όπου επισκεπτόμαστε τον ιερό ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Βλέπουμε τα εναπομείναντα εκεί ελληνικά σπίτια και συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος, με τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τις φωλιές των αγριοπερίστερων. Εντυπωσιακή η Τοκαλί Κιλισέ, με μοναδική αγιογραφική απεικόνιση της Παναγίας.

Συνεχίζουμε για μια βόλτα στην πρωτεύουσα του νομού, τη Νεάπολη και πηγαίνουμε στην Άβανο, την πόλη των κεραμουργών, την οποία διασχίζει ο Άλυς ποταμός. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε κι έχουμε προαιρετικά τη δυνατότητα παρακολούθησης σ’ ένα καραβάν σαράι του χορού των περιδινούμενων δερβίσηδων, γνωστών και ως Μεσνεβί. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα:
Προκόπι - Φάρασα, γενέτειρα του Αγ. Παισιου ( 150χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρόγευμά μας, αναχωρούμε από το Προκόπι για την περιφέρεια των Φαράσων, το νοτιοανατολικό και πιο τραχύ κομμάτι της Καππαδοκίας, στις απότομες πλαγιές της οροσειράς του Ταύρου. Καθοδόν σύντομες στάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο/Έβερεκ (Develi), Ζίλα (Zile) με τον Ναό του Άγιου Βασιλείου. Φθάνουμε στην κωμόπολη Γιαχίαλη (Yahyali) και συνεχίζουμε με minibus.  Κινούμαστε στο στενό φαράγγι του ποταμού Ζάμαντι, διάσημου για τις διαδρομές rafting.

Σε υψόμετρο 900μέτρων φτάνουμε στα Φάρασα (Camlica), αλλοτινή ελληνόφωνη γλωσσική νησίδα, με την χαρακτηριστική της διάλεκτο.  Πατρίδα δύο σύγχρονων Αγίων, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και του Αγίου Παϊσίου, γεννημένων το 1840 και το 1924 αντίστοιχα.

Ο έμπειρος αρχηγός μας θα διηγηθεί την ιστορία των δύο Αγίων και πραγματικά περπατώντας στα άγια αυτά μέρη θα νιώσουμε μια μεγάλη συγκίνηση. Η μικρή εκκλησία του χωριού σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Επιστρέφουμε στο Προκόπι, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

5η ημέρα:
Προκόπι - Καισάρεια ( 100χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για την Καισάρεια.  Ενδιάμεσα στάση στο Ιντζέσου (Incesu), στο Ναό του Αγίου Ευσταθίου. Συνεχίζοντας, φθάνουμε στην Καισάρεια, πρωτεύουσα της Μεγάλης Καππαδοκίας. Η πόλη είναι γνωστή σε μας, ως πόλη του Αγίου Βασιλείου, του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου, επισκόπου Καισαρείας. Η σημερινή πόλη έχει να επιδείξει αρκετά μνημεία, κατάλοιπα των Βυζαντινών (τα τείχη του Ιουστινιανού), των Σελτζούκων (διάφορα τζαμιά και τύμβους) και των τελευταίων Οθωμανών (κτίσματα του Μιμάρ Σινάν).

Αφήνοντας την Καισάρεια, επισκεπτόμαστε τη Μουταλάσκη (Talas), πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου αλλά και του Αριστοτέλη Ωνάση.  Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον Ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924.  Εδώ σώζεται και ο Ναός της Παναγίας, σήμερα τζαμί. Επιστρέφουμε στο Προκόπι, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

6η ημέρα:
Προκόπι - Πόλατλι - Άγκυρα ( 250χλμ.)

Προγευματίζουμε και αφήνοντας το Προκόπι, αναχωρούμε για την πόλη του Πόλατλι. Στις παρυφές της πόλης, μνημείο, των μαχών που έλαβαν χώρα εκεί, στη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας. Σε παρακείμενο λόφο, στο Καλέ Γκρόττο, στις 13 Αυγούστου του 1922, έσπασε το μέτωπο του ελληνικού στρατού, με τις τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν για την Ελληνισμό. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, την πόλη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νεότερο τουρκικό κράτος, αφού αυτήν επέλεξε ο Κεμάλ Ατατούρκ για πρωτεύουσα του.

Περιηγούμαστε με το λεωφορείο στην πόλη και οδεύουμε στο Μουσείο των Ανατολικών Πολιτισμών. Ξεναγούμαστε στο μουσείο, θαυμάζοντας τα εκθέματα που υπάρχουν εκεί. Στη συνέχεια, μια περιήγηση με το λεωφορείο στην πόλη, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε, δειπνούμε, έχοντας το βράδυ μας ελεύθερο.

7η ημέρα:
Άγκυρα - Εσκί Σεχίρ - Προύσα ( 400χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για το Εσκί Σεχίρ, πόλη γνωστή για τις μάχες που έγιναν γύρω της. Και συνεχίζουμε, φθάνοντας στην πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών, την καταπράσινη και γραφική Προύσα, όπου φθάνοντας στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

8η ημέρα:
Προύσα - Θεσσαλονίκη ( 400χλμ.)

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στην περιώνυμη αγορά της Προύσας, που σφύζει από ζωή και κάθε είδους προϊόντα. Πριν φύγουμε από την όμορφη πόλη, μια επίσκεψη στο κενοτάφιο του Καραγκιόζη και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνάμε από την Ασία στην Ευρώπη, μέσω της γέφυρας των Δαρδανελίων, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

FocusTravel Suggests:

 • Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στους βράχους της Καππαδοκίας
 • Διασκεδάστε σε παραδοσιακό χορό Δερβίσιδων στην Καππαδοκία
 • Απολαύστε τον καφέ ή το παραδοσιακό τσάι απολαμβάνοντας την θέα των βράχων
 • Επισκεφθείτε το Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών στην Άγκυρα
 • Πραγματοποιήστε μια βόλτα σε κάποιο από τα πολλά εμπορικά πολυκαταστήματα της Άγκυρας
 • Προτιμήστε στις συναλλαγές τις πληρωμές σας με τις τουρκικες λίρες

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή