Χαϊδελβέργη – Αλσατία – Στρασβούργο

6 ημέρες για να γνωρίσετε την Αλσατία, τη Χαϊδελβέργη, το Στρασβούργο

Εκδρομή σε Αλσατία, Χαϊδελβέργη, Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2021 – 2022

ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ – ΒΟΣΓΙΑ ΟΡΗ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΛΜΑΡ – ΜΑΝΧΑΙΜ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΤΡΙΕΡ
Απευθείας Πτήσεις για Μπάντεν Μπάντεν και επιστροφή από Φρανκφούρτη για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων

Οι γραφικές πόλεις, τα μοναδικά τοπία, οι φανταστικές διαδρομές, κυριολεκτικά θα σας εντυπωσιάσουν!

Ένα ταξίδι βγαλμένο από παραμύθι

Η Αλσατία είναι μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή, η οποία εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ρήνου. Συνορεύει με την Ελβετία, τη Λωρραίνη, τη Γερμανία και την ελεύθερη κομητεία Φρανς Κοντέ (Franche Compté). Κατά την αρχαιότητα η Αλσατία ανήκε στους Κέλτες. Αργότερα υπήρξε μέρος της Γερμανίας (όπως επίσης και της Γαλλίας). Η περιοχή «άλλαξε χέρια» αρκετές φορές, ώσπου με το πέρας του Β΄ Παγκόσμιου εντάχθηκε μόνιμα στο κράτος της Γαλλίας. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την ανάμειξη των πληθυσμών και τη δημιουργία μιας διαφορετικής νοοτροπίας, η οποία φαίνεται από την καθημερινότητα των κατοίκων μέχρι την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική. Στο ταξίδι θα επισκεφτούμε υπέροχα μέρη από την πρωτεύουσα της Αλσατίας το Στρασβούργο, την γερμανική πλευρά του Ρήνου, τη γραφική Χαϊδελβέργη, αλλά και την αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας, την Τριέρ. Οι πτήσεις μας είναι ιδανικά επιλεγμένες με αναχώρηση για Mπάντεν Μπάντεν & επιστροφή από Φρανκφούρτη, με σωστά ωράρια για να αποφύγουμε περιττές οδικές μετακινήσεις. Τα ξενοδοχεία είναι μόνο 4* για να έχετε μια ασφαλή και άνετη διαμονή. Να είστε σίγουροι πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ταξίδι και σε μια ειδική τιμή. Ελάτε μαζί μας σε αυτή τη νέα ταξιδιωτική εμπειρία!

1η ημέρα:
ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για το Μπάντεν Μπάντεν. Άφιξη στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, την πόλη που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, που οι θερμές πηγές της ήταν ήδη γνωστές από τη ρωμαϊκή εποχή και αποτέλεσαν πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης περί των 19ο αιώνα. Αριστοκρατικοί περίπατοι, καζίνο, όπερα, νεοκλασική ατμόσφαιρα, αυτοκρατορικά λουτρά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Ακόμα θα δούμε το μουσείο Faberze, ένα από τα σημαντικότερα της πόλης. Η ιστορία των περιβόητων αβγών την οποία εξιστορεί το μουσείο ξεκινάει το 1885, όταν ο τσάρος Αλέξανδρος Γ δώρισε στη γυναίκα του ένα πασχαλινό αυγό-κόσμημα για την 20η επέτειο των γάμων τους. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για τη μαγική πόλη του Στρασβούργου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ περιπλανηθείτε στο Grande Ile, την καρδιά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης. Δείτε τις υπαίθριες αγορές, δοκιμάστε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις στα εστιατόρια και διασκεδάστε σε κεφάτα νυχτερινά στέκια.

2η ημέρα:
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ - ΒΟΣΓΙΑ ΟΡΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε με περιήγηση στην πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού του κάτω Ρήνου, το Στρασβούργο, όπου ο τοπικός πληθυσμός αποτελείται από ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων. Μοναδική πινελιά στη γραφικότητα της περιοχής προσδίδει η Petite France, μια περιοχή η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη από τα παραδοσιακά παραμυθία του Σαρλ Περώ και την εποχή του 1600. Το εμπόριο και οι παραδοσιακές δραστηριότητές είναι αυτές που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της. Μια ματιά στο φράγμα Βομπάν θα μας πείσει για το μέγεθος των αμυντικών έργων, τα οποία έλαβαν χώρα περί το 1700. Ο προτεσταντισμός είναι έντονος στη περιοχή γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στη στενή σχέση μεταξύ της πόλεως και της γειτονικής Γερμανίας. Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην πόλη αυτή είναι το τύπωμα του πρώτου βιβλίου το 1450 από το Γουτεμβέργιο. Στη βόλτα μας θα δούμε το άγαλμα του Γουτεμβέργιου και το σύμβολο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στην Ευρώπη με ύψος 150 μέτρα, το εντυπωσιακό παλάτι Ροχάν με τα 3 μουσεία και άλλα.

3η ημέρα:
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΟΛΜΑΡ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Φράιμπουργκ, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, στην είσοδο του Μέλανα Δρυμού, στην πόλη όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το χαρακτηριστικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό στη κεντρική πλατεία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις ωραίες μπυραρίες της περιοχής. Συνεχίζουμε για τη γραφική πόλη Κολμάρ, που είναι γνωστή για τα αμπέλια της και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Η πόλη ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και είναι μια από τις λίγες που δεν διαπερνάται από τον ποταμό Ρήνο, αλλά συνδέεται μέσω ενός καναλιού του ποταμού Λάουχ που διασχίζει την πόλη. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, συντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και συμβάλουν στην μοναδικότητά της.

4η ημέρα:
ΜΑΝΧΑΙΜ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μανχαίμ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου μετά τη Στουτγάρδη και αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια νομική πράξη του 766. Το 1607 απέκτησε προνόμια πόλης, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα ανακατασκευάστηκε αποκτώντας ένα ξεχωριστό πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα δούμε την Όπερα, το δημοτικό πάρκο και τον Πύργο του Νερού, σύμβολο της πόλης από το 19ο αιώνα. Θα μας εντυπωσιάσουν και τα μπαρόκ ανάκτορα που στεγάζουν πανεπιστημιακές σχολές. Τελειώνοντας, μετάβαση στη Χαϊδελβέργη, όπου θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη βόλτα γνωριμίας στην πόλη. Η Χαϊδελβέργη που ο Γκαίτε έγραψε για αυτήν το 1779, πως υπάρχει κάτι μαγικό στην πόλη, ψηφίστηκε ως η ένατη πιο εμπνευσμένη πόλη παγκοσμίως για να επισκεφθεί κάποιος ταξιδιώτης. Θα δούμε τον πεζόδρομο Hauptstrasse, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, περνάει από την κεντρική πλατεία Marktplatz, φιλοξενώντας στο διάβα του την αψίδα του Καρόλου, το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και τον εμβληματικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Χρόνος ελεύθερος.

5η ημέρα:
ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη πόλη της Χαιδελβέργης. Ξεκινάμε την περιήγησή μας σε μια από τις ομορφότερες και γραφικότερες πόλεις της Γερμανίας, μια πόλη η οποία υπήρξε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και διαθέτει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας ιδρυμένο το 1386. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Παλάτι, κτισμένο στις πλαγιές του βουνού Konigstuhl, και η οδός των φιλοσόφων, από την οποία μπορείτε να απολαύσετε την πιο ωραία θέα της πόλης. Ο κεντρικός δρόμος είναι το βασιλικό μίλι με 1,6 χλμ. μήκος, εκεί βρίσκεται και το πιο παλιό ξενοδοχείο της πόλης ‘Zum Ritter’ το οποίο λειτουργεί από το 1592. Οι δυο ωραιότερες εκκλησίες είναι αυτές του Αγίου Πνεύματος και του πανεπιστήμιου. Δε θα παραλείψουμε να ανεβούμε την ιστορική γέφυρα, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Αθηνάς και τα αγάλματα – σύμβολα των μεγαλύτερων ποταμιών της νότιας Γερμανίας. Ελεύθερος χρόνος για σουβενίρ και αγορές. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακή μπύρα σε μια από τις παραδοσιακές μπυραρίες της πόλης.

6η ημέρα:
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΕΡ ( Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ) ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Τρίερ, η οποία ιδρύθηκε το 16 π.Χ. από τον Αυτοκράτορα Αύγουστο με το όνομα Augusta Treverorum, είναι η αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα κλασικών αρχιτεκτονικών μνημείων και πολύτιμων έργων τέχνης. Η πόλη είναι ακόμη γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Γερμανός φιλόσοφος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος και θεμελιωτής του κομμουνισμού Καρλ Μαρξ, όπου το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο.

 • Χαϊδελβέργη
 • Στρασβούργο
 • Μπάντεν Μπάντεν
 • Κολμάρ
 • Μανχαϊμ
 • Φράϊμπουργκ
 • Τριερ

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά  εισιτήρια
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 •  Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 •  Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Συνοδός του γραφείου
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου,
 • δημοτικοί φόροι πόλεων,
 • είσοδοι μουσείων
 • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

24/12 & 31/12

Στρασβούργο : CITADINES
EUROMETROPOLE 4*

Χαιδελβέργη : LEONARDO ΗEIDELBERG
KIRCHHEIM 4*

 • Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο: 439€
 • Τιμή παιδιού:319€
 • Tιμή Μονόκλινου: 629€

Κάντε αίτηση ενδιαφέροντος για την εκδρομή